Tuesday, 8 November 2011

TUTTI FRUTTI , FROYO FUN ! :)

HEy ! assalamualaikum , salam sejahtera dan salam 1Malaysia. :)
ok. hari ini aku nak bercerita pasal TUTTI FRUTTI !! haha
actually, aku baru first time makan benda alah tu. baru semalam. hahaha. just nak try la kan. cause ramai kata sedap. sampai keluar surat khabar lagi. hebat tak hebat kedai tu? hahaha
so. semalam aku bersama sama kakak-kakak aku (alia and azera) + cousin aku (syikin) pergi la makan. azera yg ajak. kitorang pun ON je la. haha. pasal makan semua aku ON ! hehe. kitaorang pergi dekat danau kota. cause masa tu kitorang baru habis berjalan-jalan dekat sana. One of the interesting thing about this Tutti Fritti is their decoration. Decoration diorang amat menarik minat. Kalau korang tak percaya terjah la pic bawah ni. :)





Menarikkan? :)
Tutti Frutti ni banyak cawangan dia. Korang cari je kat mana-mana.mesti korang jumpa. haha. Antara cawangan dia Berjaya Time Square,Taman Tun Dr. Ismail,Danau Kota,Bangsar and lain lain.

Ok.Benda yang korang kena buat setelah masuk ke dalam kedai itu ialah:




  1. Pilih cup mana yang korang nak. Dia ada 3 warna yang berbeza dan warna warna tu melambangkan saiz cup tu. Cup yg berwarna OREN adalah cup yang kecil (small). Warna HIJAU pula cup yang sederhana (medium). dan yang terakhir warna PINK iaitu cup yang paling besar (large).
  2. Next, pergi ke tempat machine ice cream/yogurt and letakkan apa apa perisa yang korang suka. ada macam macam jenis kat situ seperti kiwi,vanilla,red velvet,chocolate ,passion and others.Just drop it. :)
  3. Then,pergi ke tempat letak Topping. Letaklah apa apa topping yang korang suka. Dia ada macam macam jenis topping. Ada raspberry,chestnut,almond,blackberry and others.Just letak je apa yang korang suka. :)
  4. Lastly,pergi kat kaunter and timmbang. Selepas timbang anda anda semua boleh lah bayar dan menikmati yogurt yang telah anda buat sendiri.. :)



Haha. nampak sedap kan? dia memang sedap.
Kalau tak percaya cakap eden ni ekau poyi beli sendiri.
Rasa sedap ko tidok. haha
Banyak khasiat tahu makan yogurt ni. :)
So ! what are you waiting for? Go and Buy it ok?
Selamat mencuba. haha :)





No comments:

Post a Comment